Biologian kirjoitukset ovat nyt ohi ja nyt vielä jännitetään niitä tuloksia. Tässä kuitenkin pari jänskää juttua, joita tuossa lukemisen aikana opin:

 

1. On mahdollista olla raskaana kahdelle miehelle samaan aikaan. Eli siis, että mahassa on kaksoset, joilla on eri isät. Tämähän on siis erittäin epätodennäköistä, mutta siis näin teoriassa mahdollista. Kyseessä ovat erimunaiset kaksoset, jotka normaalisti syntyvät seuraavasti: kaksi munasolua kypsyy samaan aikaan ja molemmat hedelmöittyvät. Lapset muistuttavat toisiaan yhtä paljon kuin normaalit sisarukset, sattuvat vain olemaan mahassa samaan aikaan. Joten, jos sitten puhutaan näistä sisarus-puoli-kaksosista, skenaario on seuraava: siittiöt voivat elää naisen elimistössä jopa viisi päivää. Mikäli sattuu olemaan kahden miehen kanssa tarpeeksi lyhyenä ajanjaksona ja tälle samaiselle ajanjaksolle sattuu kaksi ovulaatiota, voi käydä niin, että toisen munasolun hedelmöittää toisen miehen siittiö ja toisen munasolun toisen. Siinä onkin sitten selittelemistä.

2. Nainen etsii hajuaistin avulla itselleen miestä, jonka geneettinen perimä on mahdollisimman kaukana naisen omasta. Kyllä vain. Evoluutiohan perustuu rekombinaatioon (eli siis siihen, että saadaan geeniperimään uusia ominaisuuksia ja että niitä sitten yhdistellään uudestaan ja uudestaan) ja mitä erilaisemmat ovat kahden ihmisen geeniperimät, sitä erilaisempia ovat jälkeläisten perimät ja tästä sitten seuraa muuntelua jne. (käykää biologia 1 kurssi, jos haluatte tietää siitä lisää). Hajuaistin avulla nainen siis haistaa miehen geeniperimän ja viehättyy näin alitajuntaisesti mieheen, jonka perimä on erilainen.

3. Miesten mielestä naiset tuoksuvat parhailta ovulaation aikaan. Tämän syy on aika yksinkertainen: ovulaation aikaan voi nainen tulla raskaaksi ja tällöin jatkuu suku. Jihuu. Tästä oli tehty seuraavan lainen tutkimus: joukkoa naisia oli pyydetty pitämään yhtä t-paitaa per päivä kuukauden ajan ja tämän jälkeen laittamaan kys. t-paita pussiin (eli siis suoraan päältä pussiin) ja pussiin merkattiin päivä, jona sitä oli käytetty. Näitten naisten paidat annettiin sitten näistä pusseista joukolle miehiä nuuskittavasti. Lähes poikkeuksetta olivat miehet valinneet parhaimman tuoksuiseksi sen paidan, joka oli ollut naisilla päällä ovulaation aikaan.

 

Tällaisia kivoja pieniä faktoja löytyy sieltä minun kirjojeni välistä. Ja vielä yksi kiva-pieni-fakta niille, jotka mutristelevat nyt siellä huulia, että kaikki edelliset liittyvät jotenkin seksiin ja lisääntymiseen:

PS. Biologinen kello, eli unirytmi seuraa 25 tunnin rytmiä, eli se jätättää todennäköisemmin kuin edistää. Ei siis ole teidän vika, jos teitä ei väsytä illalla, mutta aamulla sitäkin enemmän.